Calendar

January 2018
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
oferit de Curs BNR

Arhiva

AMBP

Se pot asigura in conditiile prezentei legi, pe baza de contract individual de asigurare, persoanele care se afla in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

a) asociat unic, asociati, comanditari sau actionari;
b) comanditati, administratori sau manageri;
c) membri ai asociatiei familiale;
d) persoane autorizate sa desfasoare activitati independente;
e) persoane angajate in institutii internationale;
f) proprietari de bunuri si/sau arendasi de suprafete agricole si forestiere;
g) persoane care desfasoara activitati agricole in cadrul gospodariilor individuale sau activitati private in domeniul forestier;
h) membri ai societatilor agricole sau ai altor forme de asociere din agricultura;
i) alte persoane interesate, care isi desfasoara activitatea pe baza altor raporturi juridice decit cele mentionate anterior.


Declaratie pe propria raspundere privind asigurarea pentru AAMBP

In vederea incheierii asigurarii pentru accidente de munca si boli profesionale si a stabilirii cotei contributiei datorate, angajatorul are obligatia de a comunica asiguratorului, printr-o declarative pe propria raspundere  domeniul de activitate conform Clasificarii Activitatilor din Economia Nationala – CAEN, numarul de angajati, fondul de salarii, precum si orice alte informatii solicitate in acest scop.

Declaratia se depune la sediul asiguratorului, in termen de 30 de zile de la data dobandirii personalitatii juridice sau a inceperii raporturilor de munca ori de serviciu intre parti, dupa caz.

In cazul modificarii uneia sau mai multor informatii din declaratia pe proprie raspundere, angajatorul are obligatia sa anunte asiguratorul in termen de 15 zile.


Prestatii si servicii de asigurare pentru AAMBP

Asiguratii sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale au dreptul la urmatoarele prestatii si servicii:

Reabilitare medicala si recuperarea capacitatii de munca